Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!






Εύχομαι σε όλους μας η νέα χρονιά να μη σβήσει την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον και πάνω απο όλα να δώσει ο καλός Θεός στις οικογένειές μας υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευτυχία. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα απο την καρδιά μου σε όλους εσάς που με εμπιστευθήκατε και για τις όμορφεςμστιγμές που μοιραστήκατε όλον αυτό το χρόνο μαζί μου. Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι...

                                                ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
1 βιτάμ
7 αυγά
1/2 φλυτζ. κονιάκ
1/2 φλυτζ. τσίπουρο
480 γρ. ζάχαρη
6 πορτοκάλια ( ο χυμός τους )
2 πορτοκάλια ( το ξύσμα τους )
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

ωμά αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη
1 κουβερτουρα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βγάζουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.
2. Χτυπάμε με το μίξερ, βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3. Ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, το τσίπουρο, τον χυμό, το ξύσμα απο τα πορτοκάλια, τη σόδα  και τελευταία λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το μίξερ μας.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί μέτριο και στολίζουμε απο πάνω με ωμά αμύγδαλα ( χρονολογία, ευχές κλπ. )
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στην αντίσταση πάνω - κάτω για περίπου 1 ώρα.
6. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού κρυώσει, την βάζουμε σε μια πιατέλα αφού πρώτα έχουμε πασπαλίσει ελαφρά τον πάτο της πιατέλας με λίγο ζάχαρη άχνη.
7. Με λίγο αλουμινόχαρτο τυλίγουμε ένα κέρμα και  ανασηκώνοντας τον πάτο της πίτας βάζουμε το φλουρί μέσα στην πίτα έτσι που να μη φαίνεται. 
8. Πασπαλίζουμε  την επιφάνεια της πίτας με ζάχαρη άχνη. Απο πάνω μπορούμε να το διακοσμήσουμε γράφοντας πάλι την χρονολογία ή ευχές με λιωμένη κουβερτούρα ή και να την διακοσμήσουμε με διάφορες πλαστικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες,


                            
 
          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!






















Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ:
 
1 πακ. μακαρόνια για πατσίτσιο
250 γρ. γκούντα τριμμένη
250 γρ. ένταμ τριμμένο
250 γρ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
10 φέτες μπέικον
10 φέτες ζαμπόν 

1 πιπεριά πράσινη
1  κρέμα  γάλακτος 500 ml

 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

1.Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό,τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.

2. Κόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε κομματακια.
3. Τσιγαρίζουμε την πιπεριά και το μπέικον, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
4. Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ μια στρώση μακαρόνια ( κάνουμε δυο στρώσεις ), μετά το ζαμπόν και το μπέικον, μετά τη μισή ποσότητα τυριών, τις μισές πιπεριές και τη μισή κρέμα γάλακτος και επαναλαμβάνουμε  την ίδια διαδικασία για να καλύψουμε το πυρέξ μας.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20΄- 25΄ λεπτά  μέχρι να λιώσουν τα τυριά  και να ροδίσει η επιφάνεια .


                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:


2 φύλλα σφολιάτας
3  πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
250 γρ. γκούντα
250 γρ. ένταμ
250 γρ. κασέρι
250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φετούλες.
2. Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
3. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
4. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές ανακατεμμένες και απο πάνω τα τυριά και το ζαμπόν.
5. Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο που μας έχει απομείνει και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε σε διάφορες μεριές το φύλλο μας.
6. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το περιχύνουμε πάνω σε όλο το φύλλο.
7. Ψήνουμε την πίτα μας  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς περίπου, για  40 - 45΄λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!!!


Εύχομαι σε όλους μας η οικογένεια μας να γίνει η φάτνη που γεννήθηκε το Θείο βρέφος σήμερα και η ψυχή μας όπως η ταπεινή ταιστρα των ζώων που διάλεξε ο Πάντων Βασιλεύς για να έλθει στον κόσμο. Χρόνια πολλά και ευλογημένα.


ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ;;;






ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!




Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη 
1 κιλό αλεύρι μαλακό
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 πιατάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι baking powder
2 βανίλιες
250 γρ. καβουρδισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα

Για το πασπάλισμα
ούζο
ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι  το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2.Προσθέτουμε το baking pownder διαλυμένο σε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι.
4. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και μαλακή.
5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας ή κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπ-πάτ.
6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαδόκολλα.
7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες πάντα σε προθερμασμένο φούρνο και σε θερμοκρασία περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8. Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να παγώσουν, τους ραντίζουμε με ούζο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αποφεύγετε να βάζετε φυτίνη στους κουραμπιέδες γιατί η ζύμη γίνετε σφιχτή και οι κουραμπιέδες σκληροί, ενώ εμείς θέλουμε ζύμη μαλακή και  αφράτους κουραμπιέδες.









Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ



Για τη ζύμη:

3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού τσίπουρο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:


3 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζ. τσαγιού νερό
3 φλυτζ. τσαγιού μέλι
2 βανίλιες

Για το πασπάλισμα :

καρύδι ψιλοκομμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι , ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανοίγουμε μια λακκούβα.
2. Ρίχνουμε στη λακκούβα τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το τσίπουρο και ζυμώνουμε  πολύ καλά  μέχρι να δουμε οτι η ζύμη μας είναι σφιχτή.
3. Την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη.
4. Αφου είναι έτοιμη η ζύμη μας,την χωρίζουμε σε μπαλίτσες.
5. Αλευρώνουμε και με τον πλάστη ανοίγουμε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε.
6. Κόβουμε σε λωρίδες και κανουμε διάφορα σχέδια φιογκάκια, μαντηλάκια...
7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι  και αφού κάψει τηγανίζουμε μια - μια όλες τις δίπλες.
8. Όταν οι δίπλες πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να φύγει το περιττό λάδι.
9. Μόλις τηγανίσουμε όλες τις δίπλες, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
10. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες. Στο βρασμό θα δούμε να αφρίζει, με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε και απο τηνώρα που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 10 λεπτά.Αφού βράσει το σιρόπι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε για να λιώσει. Βγάζουμε το σιρόπι απο τη φωτιά, βουτάμε τις δίπλες στο σιρόπι, τις αφήνουμε για λίγο να σιροπιαστούν και τις βγάζουμε.
Αφού τελειώσουμε όλες τις βάζουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι.






                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
















Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ :

Για τη ζύμη:
  • 9 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις                       
  • 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και 1 1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο )
  • 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
  • 1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού μπεϊκιν παουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο 
  • 1 κουτ.  γλυκού κανέλλα τριμμένη
Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
  • 2  1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2  1/2 φλυτζ. τσαγιού μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
Για το γαρνίρισμα:
  • 250 γρ. τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, για περίπου 40΄ - 45΄, μεχρι το μείγμα σχεδόν να ασπρίσει.
2. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με το κονιάκ ,την κανέλλα και το γαρύφαλο και χτυπάμε με το μίξερ για να αναμιχθούν καλά. 
3. Αναμειγνύουμε στο αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Βάζουμε το μείγμα που χτυπήσαμε με το μίξερ σε μια πιο βαθιά λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το άλλο μείγμα με το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να τελειώσει όλο.
5. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε  στο χερι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. και δίνουμε σχήμα ελαφρώς μακρόστενο και αφού τα πατήσουμε σε χοντρό κόσκινο για να δώσουμε σχέδιο τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
6. Τα ψήνουμε ΠΑΝΤΑ σε προθερμασμένο φούρνο 180  βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:


1. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι  ,τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει.
2. Αφού έχουν κρυώσει καλά τα μελομακάρονα , βγάζουμε τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι, και τα βουτάμε με προσοχή στο καυτό σιρόπι και τα βγάζουμε μετά από 1-2 λεπτά περίπου.
3. Γαρνίρουμε με λίγο μέλι απο πάνω και αμέσως  με τριμμένο καρύδι και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.



                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Πηγή: Η παραπάνω συνταγή την έχω δοκιμάσει απο το site Woman on Top.Όμως επειδή είναι λίγο πιο βαριά, έκανα κάποιες παραλλαγές .