Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτόζυμο Καρβέλι Χωριάτικο ( Ελληνικά - Αγγλικά )

Αυτές είναι οι σχετικές συνταγές με Αυτόζυμο Καρβέλι Xωριάτικο (Ελληνικά/Αγγλικά) new york times: η συνταγή που έκανε το γύρο του ίντερνετ, που είναι και οι πιό δημοφιλείς!

'Oλοι μας ξέρουμε ότι "εφτάζυμο" σημαίνει αυτόζυμο.
Mόνο που εδώ υπάρχει άφθονο νερό, και πάμπολλοι μύκητες που αναλαμβάνουν τη ζύμωση.

απολαύστε ψωμί γκουρμέ, χωρίς ζύμωμα, που ακόμα κι ένα παιδί μπορεί να φτιάξει.

(βλ. πρωτότυπη αγγλική συνταγή στο τέλος του μηνύματος)


ΥΛΙΚΑ
:                                                                                    
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο γι`αλεύρωμα*
1/4 κγ ξερή μαγιά
1 1/4 κγ αλάτι
1 1/2 φλ. απιονισμένο ή εμφιαλωμένο νερό
καλαμποκάλευρο ή πίτουρα για αλεύρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:

Αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά.
Προσθέτετε το νερό και φτιάχνετε ζύμη.
Τη σκεπάζετε με πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε να σταθεί 12-18 ώρες.
Διπλώστε τη όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω.
Τη σκεπάζετε πρόχειρα με πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε να σταθεί 15'.

Μεταφέρτε τη σε καλοαλευρωμένη πετσέτα ή πινακωτή. Τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να ανέβει 1 1/2 ώρα περίπου ώσπου να διπλασιαστεί.
Ψήνετε σε σκεπασμένη κατσαρόλα πήλινη ή χυτοσιδήρου προθερμασμένη στους 260?C για 30'.
Βγάλτε το καπάκι, χαμηλώστε το φούρνο στους 230?C, και ψήνετε άλλα 15'.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.

(*) Γίνεται και με αλεύρι λευκό, ολικής άλεσης ή συνδυασμό αυτών.


Bίντεο: Πώς να φτιάξετε αυτόζυμο καρβέλι στην κατσαρόλα

http://www.motherearthnews.com/Easy-No-Kne...read-Video.aspx


Πηγη :www.radicio.com


.......................................................................................................................................................................
No-Knead Αrtisan Bread"

INGREDIENTS

3 cups all-purpose flour, plus more for dusting*
1/4 tsp. instant yeast
1 1/4 tsp. salt
1 1/2 cups purified or spring water
Cornmeal or wheat bran for dusting

DIRECTIONS

Mix together the dry ingredients.
Mix in water until dough comes together.
Cover dough with towel or plastic wrap and let rest 12-18 hours.
Follow video instructions below for folding.
Cover loosely with towel or plastic wrap and rest for 15 minutes.
Transfer to well floured towel or proofing basket. Cover with towel and let rise about 1 1/2 hours until doubled in size.
Bake in covered La Cloche or Dutch oven preheated to 500 degrees for 30 minutes.
Remove cover; reduce heat to 450 degrees and bake an additional 15 minutes.
Let cool completely on rack.

(*) You may use white, whole wheat or a combination of the two.


Source:

http://www.motherearthnews.com/Easy-No-Kne...read-Video.aspx